среда, 27 септембра, 2023
НасловнаСРБСКА ИСТОРИЈАМистериозна повезаност српског календара и догађаја у свемиру!
КАТЕГОРИЈА

Мистериозна повезаност српског календара и догађаја у свемиру!

Док се у Србији о овом величанственом календару ћути, за истраживање истог заинтересоване су институције у Португалу и Индији, као и америчке издавачке куће и НАСА која је и потврдила повезаност календара и природних појава.

То је био календар свих србских држава до 19. века и по њему су писане све повеље, закони, одлуке и облигације међу људима.

Данас га званично користи Србска православна црква и сматра се њеним Уставом, будући да га је Свети Сава унео у црквени кодекс 1119. године

Многи споменици и манастири датирани су по србском календару.

На пример, споменик цару Лазару који је подигао деспот Стефан Лазаревић, најученији човек тог времена.
Ту пише да се Косовска битка одржала 6897. године, а то се никако не уклапа у наше сазнање.
Реч “календар” вуче корен из нашег језика, јер је ова сложеница настала од две наше речи “коло” и “дар”. Није потребно појашњавати значење ове сложенице. 

У нашем народу постоји огромно календарско знање, сачувано у митологији, епској поезији, обичајима и свакодневном животу.

Србин је од постојања био стопљен са природом и било је неопходно да њене промене познаје код себе.

Зато Срби имају један од најстаријих и најтачнијих календара на свету.

О овом календару се врло мало зна и говори мимо круга “посвећених”, јер је готово читав век који је за нама, био “табу тема” и међу самим Србима.

 

Идејним творцима српске фалсификоване историје није одговарало постојање овог календара, јер се он никако није уклапао у њихове тврдње о настанку и опстанку Срба.

Наиме, српски календар је досезао толико далеко у прошлост, много дуже од њихове сопствене историје!

Србски календар био је званични календар свих србских држава до 19. века и по њему су писане све повеље,

закони, одлуке, облигације међу људима, а њега данас званично користи Србска православна црква и он се сматра њеним Уставом, будући да га је још 1119. године у црквени кодекс унео Свети Сава.

Он датира од периода винчанске културе, још од 6. миленијума пре наше ере, на шта указује и симбол за време, који је карактеристичан и приказује лук са два пресека.

Најстарији запис о србском календару јесте један надгробни споменик из овог века, а оно што је занимљиво јесте да је датирање извршено ћирилицом, што показује да је то писмо постојало и пре Ћирила и Методија.

Као званични србски календар, уводи га Свети Сава у 12. веку и користио се све до 19. века.

Натпис на смедеревској тврђави.

До тада је све датирано по њему – књиге, повеље, закони, надгробни споменици, споменици културе, а томе у прилог говори и ч

ињеница да је на Смедеревској тврђави у зидине уклесан датум изградње по србском календару.

Многи споменици и манастири датирани су по србском календару. На пример, споменик цару Лазару који је подигао деспот Стефан Лазаревић, најученији човек тог времена.

Ту пише да се Косовска битка одржала 6897. године, а то се никако не уклапа у наше сазнање.

Најновије истраживање које смо урадили пре две године каже да се у Вујанском манастиру, који се налази између Чачка и Горњег Милановца, налази крст блаженопочившег Патријарха Павла

који је датиран по србском календару – рекао је Милан Стеванчевић, најбољи познавалац календара код нас, који се његовим изучавањем бавио скоро 40 година.

Према србском календару, година се дели на лето и зиму. Лето почиње на Ђурђевдан, 6. маја, док зима на Митровдан, 8. новембра.

Истражујући даље и тумачећи то са научне стране, ово су два датума када се смењују два годишња доба, што се поклапа и са сунчевим календаром када се мењају енергије.

То је потврдила и НАСА, која је установила да се ти велики црквени празници поклањају са електромагнетним променама Сунца.

“По србском календару, Сунце се посматра као живо биће које се сматра и божанством.

Оно је лице које служи србском народу за датирање многих природних појава, као што је, на пример  Преображење, а оно се јавља 19. августа. Тада се мењају гора и вода.

Да се мења гора знамо по лишћу које жути и опада, а шта значи “мења се вода”,  истиче Стеванчевић и додаје:

Када је Београдска школа метеорологије истраживала хемијски састав воде 2008. године, запрепастили смо се да се 19. августа мења хемијски састав кише.

До тада је кисела, а од тада алкална или неутрална.

Питање је како је наш народ знао да се тада мења и састав воде, јер смо ми ово открили уз велика магнетна средства, апарате и инструменте.

Година по српском календару почиње почетком априла и усклађена је са грегоријанским, што је заслуга Светог Саве,

који је у 13. веку прихватио римско означавање месец дана, како би показао заједништво хришћана.

Према протоколу србског календара, прво се показују година, па месец и дан, за разлику од других календара који приказују дан, месец и годину.

Оно што је занимљиво јесте да ни један други календар нема такво датирање, али и то да се компјутерска обрада врши по протоколу србског календара.

Док се у Србији о овом величанственом календару ћути, за истраживање истог заинтересоване су институције у Португалу и Индији,
као и америчке изадавачке куће и НАСА која је и потврдила повезаност календара и природних појава.

Према Стеванчевићу, радиће се на новим сазнањима којих има доста, будући да се подаци о србском календару налазе у старим рукописним књигама,

које имају велику историјску и научну вредност, а које су однете из земље и налазе се у музејима и библиотекама широм Европе.

Метеоролошки сателити доказују да су “горски цареви” без свемирске технологије, после Митровдана некако знали да

Сунце смањује активности на северној хемисфери и мудро се повлачи код јатака на зимовање.

Народни србски календар на неки начин познаје термине промена електромагнетизма Сунца, а таква прецизност не може бити случајна, јер захтева много знања из космичке метеорологије.

Тиме се поново поставља питање неке изгубљене цивилизације.

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ

КАРАЂОРЂЕВИЋИ И КАКО СУ НАС ПРОДАЛИ ВАТИКАНУ!

За време владавине Карађорђевића дошло је до договарања и потписивања Конкордата са Светом столицом (Ватиканом), за који се слободно може рећи да био камен...

КУЛТУРОЦИД: Како су нацисти уништили Народну библиотеку Србије!

Народна библиотека Србије настала је у Крагујевцу 12. јула 1838, у оквирима Министарства просвете, да би почетком наредне године била пресељена у Београд. У другој...

ЗАБРАЊЕНА ИСТОРИЈА СРБА И СЛОВЕНА: Како је стваран Мађарски народ?

У крајеве у којима сада станују, Мађари су дошли између 860 – 870. пoc. Христа. Грчки и латински писци, који говоре о њима, приказују...

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

НАЈПОПУЛАРНИЈЕ

НЕДАВНИ КОМЕНТАРИ