среда, 27 септембра, 2023
НасловнаЗАНИМЉИВОСТИРУМУНИ ШОКИРАЛИ ПЛАНЕТУ: На Територији Србије Се Налазио Град Старији Од Троје,...
КАТЕГОРИЈА

РУМУНИ ШОКИРАЛИ ПЛАНЕТУ: На Територији Србије Се Налазио Град Старији Од Троје, Цео Свет Трага За Њим

Tврдњa да се град Троја налазио надомак Београда, на тромеђи подавалских села Рушан, Рипањ и Липовачке шуме, коју је изнео истраживач Илија Огорелица, изазвали су бројне полемике у јавности.
Троја према 3Д графици

Међутим, Огорелица није био први који је изнео такву теорију у јавности, пре њега је то учинио и Македонац Владо Павлов, који за разлику од Огорелице, тврди да се Троја налазила на самој планини Авали.

Међутим, Огорелица, гостујући у продукцији „Хелм Каст“, открио је да је група румунских истраживача још пре 10 година тврдила да се на територији Србије налази Атлантида и да су открили могућу локацију.

Румунски истраживачи су ову тезу изнели на научном скупу „Хипотезе о Атлантиди: Потрага за изгубљеном земљом“ која је одржана у Атини 2008. године.

Румунски истраживачи Mирке Тиклеану, Паул Константин и Раду Николеску у свом раду тврдили су да је водена површина на територији подунавске низије, постојала и пре око 12000 година и да се водом снабдевала из великих река које су се туда сливале од којих је највећа Дунав.

Према њиховом истраживању пре 9500 п.н.е. ново воде је порастао а, Атлантида је потонула испод површине.

Према њима, локација Атлантиде је Делиблатска пешчара код Беле Цркве.

У прилог њиховој тези навели су и бројна археолошка налазишта како у Србији, Винча и Лепенски Вир, тако и она у Румунији која по њима доказују да је преживело становништво  Атлантиде створило цивилизације које су касније постојале на том простору.

Оно што је интересантно је да и румунски научници, као и Огорелица и Павлов, тврде да се Хераклови стубови, заправо део Ђердапске клисуре. Постоје и бројни други аутори који тврде исто.

У легенди о Атлантиди, она се налазила близу Хераклових стубова, док у легенди о Троји њени непријатељи су прошли тим путем да би стигли до ње.

Последњих година све више истраживача гледа на Подунавље као колевку цивилизације, као и оних који одбацују идеју о досељавању Словена на Балкан односно који тврде да су Словени аутохтони народ Балканског полустрва.
Панонско Море, данас Панонска низија

Међутим, на територији где је и скорија историја пуна неслагања и контрадикторности тешко је доказати догађаје од пре више хиљада година.

Док званична наука одбија чак и да испита нове теорије, бројни истраживачи управо на Балкану трагају за најстаријим цивилизацијама.

Да није реч о српској митоманији доказ је да је међу онима који Троју траже у Подунављу, све више страних истражвача.

Док не буду откривени конкретни докази, Троја и Атлантида настављају да распаљују машту читавог света.

Хрватски истраживач тврди да на територији Балкана има 70.000 споменика који су изградили Тројанци.

ИЗВОР: Правда

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ

МИЛИЦА РАКИЋ ВЕЧНО ЖИВИ У МАНАСТИРУ ТРЕБИЊА! Њену фреску благословио је патријарх Павле ЛИЧНО! ТУГА ШТА НА ЊОЈ ПИШЕ.

Фреске Милице Ракић налазе се и у манастирској цркви манастира Тресије на Космају и у манастиру Ваведења Пресвете Богородице у Београду. Трогодишња Милица Ракић која...

Најстарији народ у Пољској, Кашуби, причају српским језиком!

Када као туриста дођете у Гдањск и околину, не треба да знате пољски да би сте се споразумевали са локалним становништвом. Овде већину житеља...

КУЛТУРОЦИД: Како су нацисти уништили Народну библиотеку Србије!

Народна библиотека Србије настала је у Крагујевцу 12. јула 1838, у оквирима Министарства просвете, да би почетком наредне године била пресељена у Београд. У другој...

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

НАЈПОПУЛАРНИЈЕ

НЕДАВНИ КОМЕНТАРИ