Rekl2

Амерички председник Доналд Трамп први пут је у недељу признао да би у САД од корона вируса могло да умре 100.000 или више људи, оценивши да уколико број смртних случајева остане 100.000 или буде мањи, то значи да је урађен „јако добар посао“.

Амерички председник Доналд Трамп

Трамп је те процене изнео коментаришући наводе америчког стручњака за инфективне болести Ентонија Фаучија, који је рекао да би 100.000 или више Американаца могло да премине од последица вируса.

Трамп је током конференције за новинаре рекао да је примио „најтачнију“ или „најсвеобухватнију“ студију о потенцијалној стопи смртности од Ковида-19.

Он је додао да би могло да премине 2,2 милиона људи, „ако не радимо оно што радимо“.“

Ако можемо да спустимо тај број на 100.000, то је ужасан број, можда чак и мање, сви ми, сви заједно урадили смо јако добар посао“, рекао је Трамп.

Трамп је истакао да би стопа смртности у САД, која се удвостручила у периоду од четвртка до недеље, могла да достигне врхунац у року од две недеље, а да би ситуација могла да се смири до 1. јуна.

Председник САД је одлучио да продужи препоруку социјалног дистанцирања широм земље за 30 дана, након што су стручњаци упозорили на опасност од ширења корона вируса.

Извор: Tanjug

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.