понедељак, 4 децембра, 2023
НасловнаПРАВОСЛАВЉЕВАРТОЛОМЕЈ СА ПРЕЗИРОМ О СРБИМА!(ВИДО)
КАТЕГОРИЈА

ВАРТОЛОМЕЈ СА ПРЕЗИРОМ О СРБИМА!(ВИДО)

Оче Епифаније имате реч! Хвала вам на лепом уводу. Да, долазила је његова светост и успео је за два дана да узнемири читаву Свету Гору. Њен мир и тишину… Где год да је пошао цвеће је увенуло,лишће опало, цела природа уништена.

Напао је све што је стигао, јер је у годинама сигрно је да је хтео и више, сразмерно својој старости потрудио се и изреко многе хуле, хтео је и више, али није могао због своје старости, да је млађи сигурно би могао и друге хулости да изрекне.

Колико су његове телесне могућности допустиле, толико је и богохулијо.

Васељенски патријарх свих шравославаца Вратоломеј

Дакле рекао нам је овде да монаси нису изнад цркве! Они су само чланови цркве. А црква је уствари Вартоломеј! Рекао нам је дакле да је јединство вере и јединство Цркве у помињању Вратоломеја. То је рекао у манастиру Каракалу.

Што значи, у неколико речи, тајна вере није Христос који се отелотворио, који је страдао и био разапет, који је васкрсао, и који се вазнео, него је  даклен тајна вере и тајна спасења помиње Вартоломеја. То нам је рекао а, аније ни помену Христа.

Стално је помињао своје име и то да је потребно дда гапомињу и на свим службама. И овде се наравно лако може приметити следеће: оно што је рекао и у Америци и овде где се осећа међу својима, изашао је и рекао дакле да то што га непомиње московски патријарх да га зато апсолутно није брига. Да је та њихова “није ме брига” еклисијологија. Остатак текста и говора кроз видео испод:

 

 

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ

Вољени србски патријарх први пут приказан као светац: Мозаик Светог патријарха Павла краси олтар цркве Светог Марка

Иако није званично канонизован, патријарх Павле је за народ био и остао светитељ. У олтару цркве Светог Марка у Београду осликан је у мозаику...

МИЛИЦА РАКИЋ ВЕЧНО ЖИВИ У МАНАСТИРУ ТРЕБИЊА! Њену фреску благословио је патријарх Павле ЛИЧНО! ТУГА ШТА НА ЊОЈ ПИШЕ.

Фреске Милице Ракић налазе се и у манастирској цркви манастира Тресије на Космају и у манастиру Ваведења Пресвете Богородице у Београду. Трогодишња Милица Ракић која...

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Чудесно житије Свете Великомученице Екатарине Александријске и Синајске.

Заиста је дирљив и чудесан живот Свете великомученице Екатарине Александријске и Синајске, који наша Црква прославља. Иако натпросечно образована и речита племкиња, заветовала се...

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

НАЈПОПУЛАРНИЈЕ

НЕДАВНИ КОМЕНТАРИ