Rekl2
Општина Алибунар налази се у Јужном Банату, 68 км од Београда, према Вршцу. Ова општина спада у низу сиромашних општина, мада у последње две године почело се мењати на боље према речима познавалаца ситуације и прилика тог регијона.  
Зорана у кабинету председника Општине Алибунар

Први пут на месту председника општине Алибунар је једна жена, Зорана Братић, дипломирана правница из Селеуша, села која по други пут има „свог човека“ на тој функцији. И не само то, и куће су им једна крај друге, на Колонији, насељу које је „дало“ и начелника округа,  директора НСЗ Филијала Панчево, директора једне познате банке у Панчеву, а и начелник ПУ Панчево био је селеушки зет.

У овој општини постоји велика италијанска фабрика обуће, Парилаб, иначе испостава велике светске фабрике SCARPA . Фабрику води Магда Јон, такође из Селеуша, који запошљава преко 450 људи, углавном жена. Општина има и велики ветропарк, који је пројекат Белгијске компаније Елисио.

Из Селеуша има још много занимљивости као и људи који су постали велики у другим деловима света а пореклом су из села овог.

Пред локалном самоуправом  је, између осталог, и изузетно важан задатак – израда Плана развоја општине Алибунар за наредних седам година, у складу са новим Законом о планском систему Републике Србије.

Новоизабрана председница Општине Алибунар, које је пре председничке функције била успешна директорка ЈКП „Универзал“. Зорана има веома јасан став за напредак и развој општине. Сама каже да неће бити лако, али је спремна да се ухвати у коштац са свим проблемима и изазовима који су пред њом.

Зорана Братић на предходној функцији директорке ЈКП,,Универзал“

Пред Општином је и важан задатак – израда Плана развоја општине Алибунар за наредних седам година у складу са новим Законом о планском систему Републике Србије. Поред пољопривреде, која је најзаступљенија привредна грана у општини Алибунар, приоритетни циљеви ће бити развој предузетништва и туризма у општини Алибунар, заштита животне средине и унапређење културе у мултиетничкој и мултикултуралној средини, каква је општина Алибунар.

ВАЖНО!  Оригинални текст и изјава нове председнице је на линку портала СТАРТ013.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.